WhatsApp Text / Tel +32 14 39 55 40 info@see3d.be

Heb je snel en eenvoudig “verstek” nodig in SketchUp gebruik dan Follow Me!

6 juni 2013

In deze video tonen we hoe je gebruik  kan maken van de ‘Follow Me tool’ om snel en eenvoudig objecten in verstek te plaatsen.

sketchup follow me

Follow Me is een tool die een bepaald profiel – 2d doorsnede van een object –   extrude via het aangegeven pad, welke 1 of meer aansluitende lijnen zijn.

Follow Me is dus een tool die complexe vormen kan maken binnen sketchup. Dit kan ook met gekromde vormen.

Follow Me zal ook een reeks van bogen kunnen gebruiken als pad.

 

Deze video is tot stand gekomen uit een vraag van een klant op een andere tutorial video. De vraag hier was: “ Is er een mogelijkheid om te tonen hoe je  2 I-profielen kan verbinden of stretchen zodat ze snijden?”

In de video hieronder tonen we hoe het kan.

 

Bekijk deze video

[jwplayer config=”sketchup” file=”https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/sketchup8/su2013gen/SketchUp+Follow+Me.mov”]

Heb jij ook nuttige vragen… , post ze dan hier!  Op regelmatige basis zullen we video’s maken op basis van interessante vragen over hoe een tool te gebruiken of een probleem op te lossen.

Als de vraag zou zijn van hoe tekenen ik mijn huis? Daar kunnen we niet met een video op antwoorden,  want de vraag op zich is niet specifiek. Het zou ook een hele lange video worden.

Stel je vraag hier>>

 

Related Articles

SketchUp Tips – Week 53

  Hierbij de 10 SketchUp Tips van de 53ste week van 2019 -  CabN8  week 2 Meer weten over CabN8? ga naar CabN8.be ?️Ontdek de magische leggers in CabN8! Tip #355 [jwplayer file="https://www.youtube.com/watch?v=NUxoz7OrQoE" controls="true" autostart="false"]...

SketchUp Tips – Week 52

Hierbij de 7 SketchUp Tips van de 52ste week van 2019 -  CabN8  week Meer weten over CabN8? ga naar CabN8.be ?️De CabN8 interface verkennen. Tip #347 [jwplayer file="https://www.youtube.com/watch?v=46o68WLI0TM" controls="true" autostart="false"] ?️Welke bovenkant kast...

SketchUp Tips – Week 51

  Hierbij de 7 SketchUp Tips van de 51ste week van 2019 -  SketchUp 2020 week   ?️Wat is er nieuw in SketchUp 2020 deel 1. Tip #340 [jwplayer file="https://www.youtube.com/watch?v=Mgd5puY0UA4" controls="true" autostart="false"]   ?️Wat is er nieuw in...