WhatsApp Text / Tel +32 14 39 55 40 info@see3d.be

Als SketchUp gebruiker ken je normaal gesproken 3D Warehouse wel. Als je al ooit via je het Components venster in SketchUp een 3D-model hebt gedownload, dan heb je het vast ooit gebruikt.

Er is ook een website waar je kan zoeken https://3dwarehouse.sketchup.com/

[jwplayer mediaid=”2596″]

Als je een ontwerper, designer of producent bent en je wilt je product wereldwijd gaan promoten dan is 3D Warehouse misschien wel een mogelijkheid voor jou.

3D Warehouse is de grootste online 3D-database, die eveneens gratis is. Dit is ook een sterk punt van SketchUp natuurlijk. Als je een huis uittekent wil je dat ook wel aankleden en ga je natuurlijk niet alles zelf uittekenen. Je gaat gewoon zoeken in 3D Warehouse en op die manier kun je je project snel aankleden.

3D Warehouse bezit momenteel 2,3 miljoen 3D-modellen dus er is keus genoeg.

Maar zoals je al wel ondervonden hebt, zijn deze niet altijd even goed van kwaliteit. Sinds Trimble SketchUp van Google overnam, is er wel heel wat veranderd en wordt er ook gewerkt om het kwaliteitsniveau naar boven te halen.

En dit wil men doen door de producten in 3D beschikbaar te stellen.

3d warehouse

SketchUp zelf heeft een actieve gebruikersbasis van 30 miljoen gebruikers en 3D Warehouse heeft 1,7 miljard page views per jaar! Dus er is zeker een groot potentieel aanwezig.

Welke mogelijkheid hebben ontwerpers – producenten om hun producten te promoten via de banner op de home page waar bedrijven hun logo kunnen plaatsen? Ook is er de mogelijkheid om een eigen pagina, met eigen tekst, afbeeldingen en links naar je site te linken.

En natuurlijk kan men daar dan 3D-objecten of -materialen gaan tonen. Dus is het niet alleen voor 3D-objecten belangrijk, als je iets doet met materialen – kun je de texturen/materialen hier ook gaan aanbieden.

Een andere mogelijkheid is dat je modellen dus beschikbaar zijn via 3D Warehouse en SketchUp maar dat je eveneens een shortcode haalt van 3D Warehouse zodat je het model ook op jouw website kunt gaan aanbieden. Nu is het ook mogelijk om het object op die manier een 3D-preview te geven. Dus gebruikers kunnen in hun webbrowser het model op die manier ook eerst in 3D bekijken alvorens het model te downloaden.

3d warehouse 3d preview

Het idee hierachter is dat je op deze manier meer en betere 3D-modellen en materialen gaat krijgen. Maar je kunt het natuurlijk ook nog op een andere manier zien. Stel, als ontwerper wil ik een soort stoel vinden, maar ik weet niet direct een naam of producent. Dus in plaats van in een catalogus te gaan zoeken,

 

kijk ik even in 3D Warehouse. Stel, jij maakt design-stoelen en ik kom bij jouw stoel uit, ik gebruik die in mijn ontwerp en verkoop het ontwerp aan mijn opdrachtgever. Op deze manier ga ik jouw stoel ook echt kopen… dus zo wordt 3D Warehouse een creatieve manier om je product te promoten bij diegene, die aan hun klant een ontwerp voorstellen…

 

Dus ben jij iemand of ken je iemand die hiermee zijn product- design wereldwijd wil promoten, neem dan contact op met mij zodat we deze mogelijkheid verder kunnen bespreken!