WhatsApp Text / Tel +32 14 39 55 40 info@see3d.be

Waar kan ik in SketchUp 2013 mijn eigen Components opslaan – mijn eigen objecten bibliotheek opbouwen?

1 juli 2013

SketchUp 2013 brengt enkele veranderingen met zich mee, dit heeft te maken met de security settings van het operating systeem, zowel bij Windows als Mac. De operating systemen willen niet dat je rechtstreeks gaat saven in de applicatie folder.  In windows kan dit nog wel als je zelf over de rechten beschikt om te schrijven in deze folder.

De oplossing hiervoor is dat je op een andere locatie een folder gaat aanmaken en deze dan gaat gebruiken om daar je eigen Components – bibliotheek, met je eigen of gedownloade objecten die je wil gebruiken in meerder projecten, te gaan saven.

sketchup 2013 components bestand locaties

Je maakt dus ergens een nieuwe folder en in deze folder kan je weer subfolders maken zoals bv. een folder tafels, een folder stoelen, een folder kasten,… en hierin sla je dan je objecten op.

Dan kan je via het “Components verster” in SketchUp via de “Details knop” deze nieuwe folder gaan aanwijzen en daarmee SketchUp aangeven dat je een bepaalde folder wilt gaan gebruiken als eigen bibliotheek. Je kan nu ook  meerdere folders opmaken.

Dit wil ook zeggen dat je een folder op een netwerkdrive, serverdrive kan gaan aanmaken en gaan gebruiken. Je kan de folder ook delen met andere gebruikers.

In deze video kan je zien hoe je dit in de praktijk kan toepassen.

Bekijk deze video

[jwplayer config=”sketchup” file=”https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/sketchup8/su2013gen/Sketchup+2013+Components+Folder+Locatie.mov”]

Heb jij ook nuttige vragen… , post ze dan hier!  Op regelmatige basis zullen we video’s maken op basis van interessante vragen over hoe een tool te gebruiken of een probleem op te lossen.

Als de vraag zou zijn van hoe tekenen ik mijn huis? Daar kunnen we niet met een video op antwoorden,  want de vraag op zich is niet specifiek. Het zou ook een hele lange video worden.

Stel je vraag hier>>

Related Articles

Kom jij ons team versterken?

PreDesign biedt je waardevolle klimaatinzichten, die je helpen om de juiste keuzes te maken voor jouw ontwerp en project. Hiervoor biedt PreDesign je antwoorden omtrent de ideale beglazing en zonwering, en zelfs het ideale ontwerp van je buitenruimtes.

SketchUp Tips – Week 53

  Hierbij de 10 SketchUp Tips van de 53ste week van 2019 -  CabN8  week 2 Meer weten over CabN8? ga naar CabN8.be ?️Ontdek de magische leggers in CabN8! Tip #355 [jwplayer file="https://www.youtube.com/watch?v=NUxoz7OrQoE" controls="true" autostart="false"]...